søndag den 31. januar 2016

Ja, det er jo weekend.....

Og dermed spiser jeg nok også lidt mere end jeg ellers ville.

Synes dog ikke jeg har kastet mig voldsomt over hverken mad eller søde sager, men sagen er at jeg i dag trådte på vægten og "lige" havde taget 900 gram på siden fredag morgen. Det var nok pizzaen i går!

Argh....skal man virkelig leve af gulerødder og vand, når man har passeret de 50, for ikke at tage på?

Nå, solen skinner og jeg må ud på en lang gåtur og så ellers springe over de usunde ting.

fredag den 29. januar 2016

Fredag = Store syndedag

Jo, man må godt....synde en gang imellem og med et vægttab på 1,8 kg siden mandag lod jeg mig rive med af en lækker middag med en gang is til dessert.

Til gengæld sprang jeg kagen over på arbejde i dag til meget, meget stor undren for kollegaerne. Tror faktisk aldrig de har hørt mig sige nej til kage, men underligt nok er det - i hvert fald i øjeblikket - nemt at sige fra og det er rart og skal udnyttes så længe det varer.

Til gengæld valgte jeg den lækre middag til og nød den :-).


onsdag den 27. januar 2016

Ah....what a feeling

Det føles godt og det går godt, indtil videre i hvert fald.

Vægttab på 1,5 kg, men det tager jeg nu ikke for mere end det er, for det er helt sikkert ikke 1,5 kg fedt, der er smidt siden mandag morgen. Men det er en god psykisk motivator at se pilen gå den rigtige vej.

Jeg må åbenbart have ramt lige det rigtige tidspunkt, for jeg føler mig topmotiveret og spiser sundt og holder mig fra slik og kage. Har dog givet mig selv lov til at tage et par småkager eller et stykke chokolade EN gang om dagen og så kan jeg gå og glæde mig til det, mens jeg "planlægger" hvornår det skal nydes.

Og det er jo det, det bliver, nydt i modsætning til hvis der står en hel skål af et eller andet, som man bare automatisk sidder og putter i munden.

Der skal lidt mere viljestyrke til at overbevise mig selv om, at det er fantastisk at gå en lang tur i buldrende mørke, når jeg kommer hjem fra arbejde, men heldigvis bliver det jo lysere og lysere dag for dag.

I aften står der kartoffelsuppe på menuen - de andre får bacon og bruschetta til - jeg vil nøjes med suppen, men den smager også rigtig dejligt.

mandag den 25. januar 2016

Det var den første dag

og den gik egentlig meget godt.

Jeg overvejede om det skulle være en fastedag, men kom frem til at jeg ikke orkede, så det blev en jeg-spiser-fornuftigt-dag.

Nu er det ved at være te-tid og så kunne man jo hente lidt chokolade i et af de hemmelige depoter, men nej, det bliver ikke i dag. Til gengæld er der om lidt nybagte boller til flokken, men jeg springer selv over, selvom der ikke findes noget bedre end nybagte boller med tandsmør og sukker. Desværre er min mave ikke rigtig til hvidt brød længere, så jeg vil nøjes med at se, men ikke spise.

Men ungerne, de glæder sig - først en lækker lasagne og lige om lidt hjemmebagte boller (og i kagekassen ligger der cookies fra i går). Åh ja, det er fristelsernes land, det her :)

søndag den 24. januar 2016

5 kg på 5 uger!

Lige præcis 5 kg skal vil jeg tabe på 5 uger, for der har igen-igen sneget sig lidt for mange kg på sidebenene.

Ja, jeg elsker mad
Ja, jeg elsker kage
Ja, jeg elsker chokolade
(Ja, jeg elsker heldigvis også min familie ;-)
Ja, jeg synes også godt om slik

Og på et eller andet tidspunkt måtte det jo ske....at de kilo skal væk igen.

Allerhelst ville jeg smide 10 kg, men det ser bare ikke pænt ud til mit ansigt - kroppen er fin nok, hvis den er 10 kg lettere, men i ansigtet ligner jeg en, der ikke har fået mad i meget lang tid. Så foreløbig er målet 5 kg og går det fint, tager jeg lige 3 kg mere.

Mit BMI er ganske fint med den vægt jeg har nu, men jeg føler mig bare bedre tilpas i min krop, hvis jeg vejer lidt mindre, så det må jeg jo gøre noget ved.

Om 5 uger skal jeg til fest med en masse, jeg ikke kender og det er altid nemmere for mig at nå et mål, hvis der er en knivskarp deadline.

Planen er :
  • Sig nej tak
  • Luk munden
  • Spis sundt 
  • Lange gåture, så vidt vejret tillader det
  • WiiFit'en findes frem igen
  • Og så tænker jeg, at jeg også lige mixer 5:2 kuren ind, for den har min krop det faktisk ret fint med
Klar, parat, start...siger jeg med munden fuld af verdens bedste cookie (for jeg starter jo først i morgen)

lørdag den 23. januar 2016

stoltmor.dk

Jep - endnu en gang har jeg stået med tårer i øjnene og nydt at det er gået en fra min flok godt.

Ældstedatteren afsluttede sin bachelor i denne uge med et flot 12 tal (jep, det var censors ord "et flot 12-tal").

Vi stod klar med blomster og champagne og jeg kunne som sædvanlig ikke holde en lille tåre tilbage. Hvor er det flot og hvor er vi stolte af hende.

Nu venter et halvt års arbejde inden hun skal læse videre.

Vi syntes begge, at vi lige har set hende blive student, men til sommer er det 4 år siden, så helt "lige" er det jo ikke.

Jeg elsker at se mine børn vokse til, blive voksne, blive formfuldendte individer, der trives med de valg, de har taget og tager og samtidig ved de alle, at vi (selvfølgelig) og deres søskende altid står lige bag dem og er klar til at gribe, hvis de har brug for det. Men det har de nu sjældent ;-).


onsdag den 20. januar 2016

Det her kan jeg simpelthen ikke finde ud af

Ah, ok, nok lidt overdrevet, men i alle de år, jeg har holdt ferie fra arbejdsmarkedet, har jeg holdt fri i uge 29, 30 og 31. Lige bortset fra sidste år hvor jeg havde 30, 31 og 32.

Men i år er der uorden i geledderne - stor krise, for jeg skal have ferie i de første uger af sommerferien i stedet og det har jeg egentlig slet ikke lyst til. Det skal jo nok gå, men jeg bliver træt allerede nu ved tanken om, hvor uendelig langt der er fra mandag den 18. juli til fredag den 23. december, hvor jeg så kan gå på juleferie (og så endda en rigtig arbejdsgiverjul - øv!). Håber virkelig der bliver mulighed for en uges efterårsferie....

Sikke et vanedyr man kan blive, men der er ingen vej udenom for min arbejdsplads er lukket i de pågældende uger og ligefrem at søge nyt job pga det er jo lidt vildt og i øvrigt ikke noget, jeg har lyst til.

Til næste år kan jeg så igen pleje mit autistiske gen og holde ferie i mine sædvanlige uger, men året efter....hjælp....der bliver det igen i starten af sommerferien, hvilket måske vil vise sig at være meget godt, da prinsessen bliver student det år.

Tosset som man bliver et vanemenneske, jo ældre man bliver (og i sådanne feriesituationer er det, jeg savner tilværelsen som selvstændig helt vildt meget)

søndag den 17. januar 2016

Et nyt år og de der nytårsforsætter

Vi laver dem (næsten) allesammen, ikke? Der ved årsskiftet, hvor vi står med et glas champagne og rørstrømske tænker at i år, skal alt være anderledes. Vi skal spise sundere, tabe et par kilo, undgå impulskøb, være bedre forældre, ægtefæller, døtre, veninder.

Men så går året ganske langsomt i gang og alt bliver hurtigt ved det gamle.

Igen i år prøver vi at begrænse madspild - fordi det er sjovt, at finde anvendelse for ting, man ellers ville have smidt ud, fordi det ikke er i orden bare at smide mad ud og fordi det i sidste ende også er en økonomisk gevinst. Vi har været gode til det, de sidste par år, men en ting, som næsten altid ender i skraldebøtten er halvdelen af en ½ l piskefløde, så enten skal nogen huske, at den der piske er åbnet eller også skal vi købe 2 x 1/4....

Så er der vægten.....min vægt....argh, vil gerne tabe de der berømte 5 kg, men for filan hvor er det svært at tage sig sammen, især i januar. Først er der resterne fra julen, som jo lige skal klemmes ned, så er der måske og lidt (slik)rester fra nytåret, så har nogen bryllupsdag og det må jo fejres og lige pludselig sidder man her i midten af januar og har ikke tabt så meget som et gram. Fremover vil jeg huske mig selv på at vægttabet først starter den 20. januar, så behøver jeg ikke græmmes over min manglende standhaftighed.

Så er der økonomien - hver gang vi køber ind, ryger der ligegyldige ting i kurven, ofte ting, som er spiselige, men bestemt ikke i den sunde afdeling. Ønsker sådan at jeg kan gå gennem butikken og KUN holde mig til indkøbslisten - tror det ville gavne både økonomien og vægten at gøre sådan.

Heldigvis synes jeg det er sjovt, at prøve at begrænse madspildet og jeg har det efterhånden også bedst med at lave madplaner, så jeg ved, hvad der skal købes ind og ikke mindst, at jeg ikke står en sen tirsdag eftermiddag og glor fuldstændig idéforladt ned i køledisken i Netto. Det giver en ro i vores hverdag, som jeg ikke vil være foruden.

Men.....der er jo så stadig de der 5 kg, der skal has på og "nice-to-have-tingene", der ikke længere skal lægges i kurven.

Med andre ord, der er stadig lidt at arbejde med.....